Badhuizen Boedapest

badhuis boedapest

Zeg je Boedapest, dan valt dit vaak in een zin samen met badhuizen. De Hongaarse stad kent veel verschillende badhuizen die je kan bezoeken. Van groot tot klein er is voor iedereen wel een badhuis te vinden. Wil jij naar een locatie waar alle faciliteiten beschikbaar zijn of kies je liever voor een wat kleiner badhuis waar je gezellig samen met de lokale bevolking kan genieten van het heerlijke warme water. In totaal zijn er meer dan 31 verschillende huizen te vinden in Boedapest.

De eerste badhuizen stammen uit de Romeinse tijd. De Romeinen begonnen met de bouw van de eerste huizen en dit verspreidde zich vervolgens verder over het Ottomaanse rijk. Boedapest kent ook wel de bijnaam, Stad van de Baden. Als je van plan bent op naar de stad Boedapest op vakantie te gaan, dan is het zeker aan te raden om een van de badhuizen te bezoeken. Ook tijdens het muziekfestival Sziget zijn de badhuizen zeer populair. De festivalgangers komen helemaal tot rust tijdens een week lang feesten. 

Szechenyi badhuis in Boedapest uit 1913

Het meest populaire badhuis in Boedapest is het Szechenyi bad dat gelegen in nabij het centrum van de stad. Het zal je dan ook niet verbazen dat hier verreweg de meeste toeristen langskomen. Niet alleen de baden zelf, maar ook het gebouw is simpelweg prachtig. In 1913 is er gestart met de bouw en momenteel kent het maar liest 21 verschillende baden, waarvan er zich drie in de buitenlucht bevinden. Naast de baden zijn er natuurlijk ook sauna’s, stoombaden en bubbelbaden te vinden in het Szechenyi badhuis.

Koop je tickets online, om zo grote rijen bij de ingang te voorkomen. Zeker tijdens de vakantieperiode kan het nog wel eens voorkomen dat je bij het Szechenyi badhuis lang moet wachten voordat je naar binnen kan gaan. Mocht je toch wat meer rust willen in een badhuis, dan is het aan te raden om te kiezen voor een van de andere huizen. Je zult merken dat de lokale bevolking hier trouwens ver te zoeken is. Dit heeft natuurlijk te maken met de overspoeling van toeristen. Het Szechenyi badhuis vindt je op het volgende adres: Allatkerti krt. 9-11 in het Varosliget stadspark.

Lees op deze pagina meer over het Szechenyi badhuis

Gellert Baden op natuurlijke wijze verwarmd

Gellert Baden is een van de beroemdste thermale baden in Boedapest, Hongarije. Het badhuis is vernoemd naar de beroemde Hongaarse dichter en priester, St. Gellert, die in de 11e eeuw in de omgeving van Boedapest predikte en doceerde.

De baden zijn gelegen in het Gellert Hotel, een prachtig art nouveau-gebouw aan de oever van de Donau. Het badhuis biedt verschillende binnen- en buitenzwembaden, sauna’s, stoombaden en andere wellnessfaciliteiten, en is een populaire toeristische attractie.

Gellert Baden heeft een aantal thermale bronnen die bekend staan om hun genezende eigenschappen en worden gebruikt voor verschillende medische behandelingen, zoals reuma en artritis. Het badhuis biedt ook verschillende massage- en schoonheidsbehandelingen, waaronder traditionele Hongaarse massages.

Als u van plan bent om Boedapest te bezoeken, is een bezoek aan Gellert Baden zeker een aanrader. Het is een prachtige en ontspannende ervaring die u zal helpen om te ontspannen en te genieten van de thermale bronnen van de stad.

Lees hier meer over de Gellert Baden. 

Rudas badhuis is een historisch Turks bad

Rudas Bath is een historisch Turks badhuis in Boedapest, Hongarije. Het badhuis dateert uit de 16e eeuw en is vernoemd naar de toenmalige gouverneur van Boedapest, Pasha Rudas, die het badhuis liet bouwen. Het badhuis heeft sindsdien verschillende renovaties ondergaan en is tegenwoordig een van de meest populaire toeristische attracties van Boedapest.

Rudas Bath heeft verschillende thermale baden met temperaturen variërend van 28 tot 42 graden Celsius, sauna’s en stoomkamers. Het badhuis biedt ook verschillende wellnessbehandelingen aan, zoals massages en gezichtsbehandelingen. Het badhuis heeft een unieke sfeer vanwege de historische architectuur en de aanwezigheid van het thermale water.

Als je meer wilt weten over het Rudas badhuis, klik dan hier.

Munteenheid en geld in Hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012. De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000...

Lees meer

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Europa League finale

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van...

Lees meer