Centrale markthal

boedapest centrale markthal

De Centrale Markthal is een populaire bestemming in het hart van Boedapest. De markt is een bruisende en levendige plek die gevuld is met een grote verscheidenheid aan goederen en producten, variërend van verse producten en vleeswaren tot kleding, souvenirs en huishoudelijke artikelen. De markt is een geweldige plek om te winkelen, te eten en de plaatselijke cultuur van Boedapest te ervaren.

De Centrale Markthal werd eind 19e eeuw gebouwd en is een iconisch en belangrijk oriëntatiepunt in de stad. De markt is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de plaatselijke bevolking, en staat bekend om zijn levendige sfeer en grote verscheidenheid aan producten. 

Dagelijks is de markt geopend van 6 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds. Op maandag en zaterdag gaat de markt iets eerder sluiten, namelijk om 5 uur en 3 uur. Wil je de markt op een zondag bezoeken, dan is deze helaas gesloten.

 

Levendige sfeer in centrale markthal van Boedapest

De markt is verdeeld in een aantal verschillende secties, die elk gewijd zijn aan een specifiek soort goederen of producten. Enkele van de belangrijkste afdelingen van de markt zijn de voedselmarkt, waar een grote verscheidenheid aan verse producten, vlees en andere voedingsmiddelen te vinden is, en de souvenirmarkt, die gevuld is met een verscheidenheid aan handgemaakte ambachten en andere producten.

Centrale markthal biedt typische Hongaarse gerechten

Een van de beste dingen van de Centrale Markthal is natuurlijk het eten dat hier in overvloed te vinden is. De markt herbergt een aantal eetkraampjes en verkopers, die een grote verscheidenheid aan Hongaarse en internationale gerechten aanbieden. Bezoekers kunnen traditionele Hongaarse gerechten proeven, zoals goulash, een pittige stoofpot van rundvlees, groenten en kruiden, of langos, een gefrituurd deeg belegd met kaas en andere ingrediënten. Er zijn ook een aantal internationale eetkraampjes, met een verscheidenheid aan keukens, zoals Italiaans, Chinees en Indiaas. 

Naast eten en winkelen is de Centrale Markthal ook een geweldige plek om de plaatselijke cultuur van Boedapest te ervaren. De markt is gevuld met een levendige en diverse menigte mensen, en het is een geweldige plek om de plaatselijke bevolking te observeren en met hen te communiceren. Bezoekers kunnen genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van de markt, en ze kunnen ook deelnemen aan de vele culturele activiteiten en evenementen die het hele jaar door op de markt worden gehouden.

Bezoek de centrale markthal eens met kerst!

Een van de populairste evenementen op de Centrale Markthal is de kerstmarkt, die elk jaar in december wordt gehouden. Een overzicht van de Hongaarse feestdagen is op onze site te vinden. De kerstmarkt is een feestelijk en levendig evenement vol vakantievreugde, en het is een geweldige plek om cadeaus te kopen, traditioneel Hongaars eten en drinken te proeven, en te genieten van de vele muzikale en culturele optredens die op de markt worden gehouden.

Munteenheid en geld in Hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012. De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000...

Lees meer

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Europa League finale

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van...

Lees meer