Donau promenade

donaupromenade

De Donaupromenade, in het Hongaars ook wel Duna Korzó genoemd, is een populaire bestemming in Boedapest, Hongarije. De promenade is een lang, smal park dat zich uitstrekt langs de oevers van de rivier de Donau, en het is een populaire plek voor toeristen en de plaatselijke bevolking.

Donau doorkruist het hart van de Stad

Een van de beste dingen van de Donaupromenade is de ligging. Hij ligt in het hart van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de rivier en het omringende stadsbeeld. Bezoekers kunnen het uitzicht in zich opnemen vanaf een van de vele bankjes of buitenzitjes die langs de promenade staan, of ze kunnen een ontspannen wandeling langs de rivier maken en genieten van de frisse lucht en de prachtige omgeving.

De Donaupromenade heeft niet alleen een prachtige ligging, maar ook een aantal culturele attracties. De promenade is bezaaid met een aantal standbeelden en gedenktekens, waaronder het Monument voor de Slachtoffers van de Duitse Bezetting, dat de slachtoffers van het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenkt. Er is ook een standbeeld van Hongarijes grootste dichter, Sándor Petőfi, en een gedenkteken voor de slachtoffers van de Hongaarse Revolutie van 1956.

Veel activiteiten langs de Donau Promenade

Naast de culturele attracties is de Donaupromenade ook een populaire bestemming voor recreatieve activiteiten. De promenade herbergt een aantal parken en tuinen, evenals sportfaciliteiten, zoals fietsverhuur en een skatepark. Er zijn ook een aantal restaurants en cafés gevestigd langs de promenade, waardoor het een geweldige plek is om een hapje te eten of te ontspannen met een drankje. Vanaf de promenade ben je ook zo bij Het Parlemenstgebouw en de kettingbrug. 

De prachtige ligging, de mooie omgeving en de culturele bezienswaardigheden maken het tot een unieke en gedenkwaardige bestemming. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht op de stad, deze bijzondere promenade mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Boedapest.

Munteenheid en geld in Hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012. De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000...

Lees meer

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Europa League finale

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van...

Lees meer