Europa League finale 2023

finale europa league

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van een dergelijke wedstrijd is niet alleen een grote eer voor een stad en land, maar natuurlijk ook een goede promotie. Zo komt er in een keer veel aandacht voor de desbetreffende stad met vele mooie televisiebeelden tot gevolg.

Het Europese seizoen 2022-2023 eindigt voor de Europa League dus in Boedapest. Op 31 mei 2023 om 21:00 uur zal de finale beginnen. Kaartjes zijn vaak zeer schaars en kunnen vrijwel niet gekocht worden. Toch lukt het menigeen om een ticket te bemachtigen. Grote Europese teams maken nog kans om de Europe League-finale in Boedapest te spelen. Ook Feyenoord is nog steeds volop in de race voor een plek in de laatste ronde van het toernooi.

Groot feest tijdens finale Europa League 2023 in Boedapest

Op de dagen voor de wedstrijd is het vaak druk in het centrum van de organiserende stad. Boedapest kan zich dus gaan opmaken voor vele tienduizenden supporters. Het is vaak een groot feest waarbij de supporters gemoedelijk door elkaar heen lopen. Sta dan ook zeker niet raar op te kijken als je op een plein terecht komt waar veel supporters aan het zingen en springen zijn. Geniet van de taferelen en sluit je aan om een biertje te drinken. Tijdens de finale zal het bij de meeste bezienswaardigheden in Boedapest iets drukker zijn dan normaal.

De finale Europa League 2023 in Boedapest wordt dan ook zeker een groot feest. Hieronder zijn de mogelijkheden weergegeven om eventueel kaartjes te kopen. Laat je goed informeren en koop zeker geen kaartjes op de zwarte markt. Oplichting vindt hier vaak plaats en dat is dan weer zonde van het geld. In totaal biedt het stadion plaats aan 65.000 mensen. Dit is een zeer groot stadion, maar toch zal de vraag naar tickets velen malen groter zijn dan het aanbod.

Puskas bekendste voetballer van Hongarije

Hongarije wordt niet gezien als een land waar hoogstaand voetbal wordt gespeeld, maar toch zijn er enkele clubs die bekend zijn in Europa. Denk bijvoorbeeld aan Ferencvaros, MTK Budapest FC, Ujpest FC, Budapest Honved FC en Fehervar FC.

Ferenc Puskas is verreweg de bekendste voetballer van Hongarije. De topscorer allertijden was geboren in Boedapest en heeft vele prijzen gewonnen. Na zijn loopbaan is hij actief geworden als trainer. Het stadion waar de finale Europa League 2023 gehouden wordt is dan ook naar hem vernoemd. In totaal speelde Puskas 10 seizoen in het eerste van Budapest Honved FC. Daarna maakt hij de overstap naar Real Madrid waar hij aan de lopende band scoorde. Hij won met Real maar liefst 3 keer de Champions League en werd meerdere malen landskampioen.

Munteenheid en geld in Hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012. De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000...

Lees meer

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Széchenyi badhuis

Széchenyi Badhuis is een van de populairste thermale baden in Boedapest, Hongarije. Het badhuis is gelegen in het Stadspark van Boedapest en biedt verschillende binnen- en buitenzwembaden, sauna's en andere wellness faciliteiten. In de zomerdagen zal je merken dat dit...

Lees meer