Gellért Baden

boedapest dierentuin

De Gellért Baden in Boedapest zijn een onmisbare bestemming voor elke reiziger naar de Hongaarse hoofdstad. Gelegen in het historische Gellért Hotel, bieden de baden een luxe en ontspannende ervaring die traditionele thermale baden combineert met moderne voorzieningen.

Gellért Baden worden op natuurlijk wijze verwarmd

De Gellért Baden werden voor het eerst geopend in 1918 en zijn sindsdien een populaire toeristische attractie. De baden worden gevoed door natuurlijke thermale bronnen, die rijk zijn aan mineralen en waarvan wordt aangenomen dat ze therapeutische eigenschappen hebben. Het water wordt op natuurlijke wijze verwarmd tot een aangename temperatuur, waardoor het perfect is om in te ontspannen.

De Gellért Baden zijn verdeeld in twee hoofdgedeelten: de binnenbaden en de buitenbaden. De binnenbaden omvatten een aantal baden met verschillende temperaturen, evenals sauna’s, stoombaden en massagekamers. De buitenbaden, die het hele jaar door geopend zijn, bieden een adembenemend uitzicht op de Donau en de burchtwijk Buda.

Golfslagbad in de Gellért Baden

Een van de populairste kenmerken van de Gellért Baden is het golfslagbad, dat zich in het binnengedeelte van de baden bevindt. Het zwembad is ontworpen om de ervaring van het strand te simuleren, met kunstmatige golven die om de paar minuten worden gecreëerd. Er is ook een jacuzzi en een kinderbad, waardoor de Gellért Baden een geweldige plek zijn om te bezoeken voor gezinnen met kinderen.

Naast de zwembaden bieden de Gellért Baden ook een verscheidenheid aan massage- en schoonheidsbehandelingen. Hieronder vallen traditionele Hongaarse massages, maar ook gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure. De baden hebben ook een fitnessruimte en een fitnesscentrum, die zijn uitgerust met de nieuwste trainingsapparatuur.

De Gellért Baden zijn meer dan alleen een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Ze hebben ook een rijke culturele geschiedenis en zijn een belangrijk onderdeel van de Hongaarse tradities. In het verleden werden de baden gebruikt als plaats voor gezelligheid en vermaak, en ze zijn nog steeds een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking en toeristen.

Weelderige tuinen rondom de Gellért Baden

De Gellért Baden herbergen ook een aantal architectonische en artistieke schatten. De hoofdingang van de baden is versierd met een prachtig mozaïek, en het interieur van de baden is versierd met Art Nouveau details, waaronder gebrandschilderde ramen en marmeren zuilen. De buitenbaden worden omgeven door weelderige tuinen, die de perfecte plek zijn om te ontspannen en te genieten van de frisse lucht.

Als je een reis naar Boedapest plant, voeg dan zeker de Gellért Baden toe aan je lijst van must-see bestemmingen. Of je nu wilt ontspannen in de thermale baden, een massage of schoonheidsbehandeling wilt ondergaan, of gewoon de rijke culturele geschiedenis van de baden wilt opsnuiven; het is allemaal onderdeel van een bezoek!

Munteenheid en geld in Hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012. De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000...

Lees meer

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Europa League finale

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van...

Lees meer