Het Vissersbastion

vissersbastion boedapest

Het Vissersbastion is een historisch kasteelachtig bouwwerk in het Buda-kastelendistrict van Boedapest. Deze populaire toeristische bestemming staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de stad en de Donau, en om zijn fraaie architectonische details. Een bezoek aan dit bouwwerk zal je niet snel vergeten en is dan ook eens van de vele bezienswaardigheden die te vinden zijn in Boedapest. Het Vissersbastion is goed te bereiken met het openbaar vervoer of met de taxi. Kijk zelf eens welk vervoersmiddel jij graag wilt gebruiken. 

Vissersbastion is een bouwwerk uit de 19e eeuw

Het Vissersbastion werd eind 19e eeuw gebouwd en is een voorbeeld van de neogotische bouwstijl. Dit gebouw werd ontworpen door de Hongaarse architect Frigyes Schulek, en de bouw werd voltooid in 1902. Het bastion is genoemd naar de vissers die in de middeleeuwen de kasteelmuren verdedigden, en het is nu een populaire toeristische attractie die jaarlijks door duizenden mensen wordt bezocht.

Een van de opvallendste kenmerken van het Vissersbastion zijn de prachtige architectonische details. Het bastion bestaat uit een aantal torens, die elk versierd zijn met ingewikkeld houtsnijwerk en decoratieve details. De torens zijn met elkaar verbonden door een reeks bogen en loopbruggen, die de bezoekers een adembenemend uitzicht op de stad en de rivier bieden.

Mooi uitzicht over de Pest-kant van de stad

Daarnaast ligt het gebouw aan de Buda-kant van de stad vlakbij de Heuvels van Buda, en het biedt een panoramisch uitzicht op de Pest-kant van de stad, evenals op de Donau en het omringende platteland. Bezoekers kunnen het uitzicht bewonderen vanaf de top van het bastion, of vanaf de vele terrassen en balkons die overal in het bouwwerk te vinden zijn.

Naast het prachtige uitzicht herbergt het Vissersbastion ook een aantal culturele attracties. Er is een klein museum in het bastion dat gewijd is aan de geschiedenis van het kasteel en het bastion zelf. Bezoekers kunnen ook genieten van een maaltijd of een drankje in een van de vele restaurants en cafés die zich op het terrein van het bastion bevinden.

De prachtige architectonische details, het schitterende uitzicht en de culturele bezienswaardigheden maken het tot een unieke en gedenkwaardige bestemming. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht op de stad, het Vissersbastion is een onmisbare bestemming in Boedapest.

Munteenheid en geld in Hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012. De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000...

Lees meer

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Europa League finale

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van...

Lees meer