Margaretha-eiland

margaretha eiland

Margaretha-eiland, ook bekend als Margitsziget in het Hongaars, is een groot eiland gelegen midden in de Donau. Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen en inwoners, en staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving, culturele attracties en recreatiemogelijkheden.

Een van de topattracties op Margaretha-eiland is de historische watertoren die eind 19e eeuw werd gebouwd. De toren is een iconisch herkenningspunt op het eiland, en het is nu een museum dat open is voor het publiek. Bezoekers kunnen naar de top van de toren klimmen om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap.

Japanse tuin op Margaretha-eiland

Een andere populaire attractie op Margaretha-eiland is de Japanse Tuin, een vredige en serene ruimte die is ontworpen in de traditionele Japanse stijl. De tuin herbergt een aantal prachtige planten en bomen, evenals een koivijver en een theehuis, dat bezoekers de kans biedt om te ontspannen en tot rust te komen.

Naast de culturele attracties is Margaretha-eiland ook een populaire bestemming voor recreatieve activiteiten. Het eiland herbergt een aantal parken en tuinen, evenals sportfaciliteiten, zoals tennisbanen, zwembaden en een hardloopbaan. Het eiland is ook de thuisbasis van het Margaretha-eiland Open-Air Stage, waar het hele jaar door een aantal concerten en optredens plaatsvinden.

Op Margaretha-eiland kan je lekker eten 

Bezoekers van Margaretha-eiland kunnen ook genieten van een verscheidenheid aan eetgelegenheden, met een aantal restaurants en cafés op het eiland. Veel van de restaurants bieden zitplaatsen in de openlucht, wat een geweldige optie is om van een maaltijd te genieten terwijl je de prachtige natuurlijke omgeving van het eiland in je opneemt.

Al met al is Margaretha-eiland een onmisbare bestemming voor iedereen die Boedapest bezoekt. Met zijn prachtige natuurlijke omgeving, culturele attracties en recreatiemogelijkheden is er voor elk wat wils te vinden op dit charmante eiland.

Munteenheid en geld in Hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012. De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000...

Lees meer

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Europa League finale

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van...

Lees meer