Munteenheid en geld Boedapest

geld hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012.

De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000 forint. Het is ook mogelijk om munten van 5, 10, 20, 50 en 100 forint te vinden. 

Als u van plan bent om naar Hongarije te reizen, is het raadzaam om wat contant geld mee te nemen voor het geval dat. Maar de meeste plaatsen in Hongarije accepteren ook creditcards en bankpassen, vooral in de steden. Het is echter altijd een goed idee om voor vertrek te controleren of uw betaalkaart wordt geaccepteerd en of er extra kosten in rekening worden gebracht voor internationale transacties.

Geld wisselen in Boedapest

Er zijn verschillende opties om geld te wisselen in Boedapest, zoals banken, wisselkantoren en geldautomaten. Ondanks dat je steeds meer met je pinpas of creditcard kan betalen, is het toch erg handig om cash geld op zak te hebben. Hier zijn enkele tips voor het wisselen van euro’s voor Hongaarse HUF:

  1. Banken: Banken hebben meestal de beste wisselkoersen, maar ze brengen vaak extra kosten in rekening voor het wisselen van geld. Het is raadzaam om uw identiteitsbewijs mee te nemen wanneer u naar een bank gaat.
  2. Wisselkantoren: Er zijn veel wisselkantoren in Boedapest die vaak op straatniveau zijn gevestigd en handig geopend zijn tijdens weekends en feestdagen. Het is belangrijk om te controleren wat de commissie is voordat u geld wisselt en ervoor te zorgen dat de wisselkoers redelijk is.
  3. Geldautomaten: Geldautomaten zijn overal in de stad te vinden en bieden vaak de beste wisselkoersen. Houd er echter rekening mee dat uw bank mogelijk extra kosten in rekening brengt voor het gebruik van een geldautomaat in het buitenland.

Het is altijd een goed idee om uw bank op de hoogte te stellen van uw reisplannen voordat u naar Boedapest gaat om ervoor te zorgen dat u zonder problemen geld kunt opnemen of wisselen.

Euro’s omrekenen naar HUF

De wisselkoers van Hongaarse forint (HUF) naar euro (EUR) fluctueert voortdurend en kan dagelijks veranderen. Op het moment van schrijven (maart 2023) was de wisselkoers ongeveer 1 EUR = 386 HUF.

Om een bepaald bedrag in forinten om te rekenen naar euro’s, deelt u het bedrag in HUF door de actuele wisselkoers van EUR/HUF. Bijvoorbeeld, als u 10.000 HUF wilt omrekenen naar euro’s en de huidige wisselkoers is 1 EUR = 386 HUF, dan zou u het volgende doen:

10.000 HUF / 386 = ongeveer 25,91 EUR

Dus 10.000 HUF is ongeveer gelijk aan 25,91 EUR op basis van deze wisselkoers. Houd er zoal eerder gezegd rekening mee dat de wisselkoers kan variëren en dat er mogelijk kosten in rekening worden gebracht bij het omwisselen van valuta.

 

 

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Europa League finale

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van...

Lees meer

Széchenyi badhuis

Széchenyi Badhuis is een van de populairste thermale baden in Boedapest, Hongarije. Het badhuis is gelegen in het Stadspark van Boedapest en biedt verschillende binnen- en buitenzwembaden, sauna's en andere wellness faciliteiten. In de zomerdagen zal je merken dat dit...

Lees meer