Széchenyi badhuis

Széchenyi badhuis

Széchenyi Badhuis is een van de populairste thermale baden in Boedapest, Hongarije. Het badhuis is gelegen in het Stadspark van Boedapest en biedt verschillende binnen- en buitenzwembaden, sauna’s en andere wellness faciliteiten. In de zomerdagen zal je merken dat dit badhuis overspoeld wordt door toeristen. Zeker zodra het Sziget festival van start gaat. Het is dan ook aan te raden dit badhuis te bezoeken buiten het hoogseizoen. Het vooraf boeken van een ticket is ook zeker geen overbodige luxe. 

Het badhuis is vernoemd naar graaf István Széchenyi, een prominente figuur in de Hongaarse geschiedenis die bekend stond om zijn bijdragen aan de ontwikkeling van de thermale baden in Boedapest. Qua architectuur is het een mooi badhuis en daarnaast is het ook nog eens erg ruim opgezet. Boedapest beschikt zoals je wellicht wel weet over meerdere badhuizen.

Széchenyi badhuis is een populaire attractie in Boedapest

Széchenyi Badhuis is geopend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en biedt verschillende toegangsprijzen afhankelijk van de gekozen faciliteiten en de tijd van de dag. Het is een populaire toeristische attractie, maar ook geliefd bij de lokale bevolking die er vaak ontspant en geniet van de thermale baden.

Als u van plan bent om Boedapest te bezoeken, is Széchenyi Badhuis zeker een bezoekje waard. Het is een ontspannende en unieke ervaring die u niet wilt missen!

Openingstijden Széchenyi badhuis

De openingstijden van Széchenyi Badhuis kunnen variëren afhankelijk van de dag van de week en het seizoen. Over het algemeen is het badhuis geopend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, en de exacte openingstijden zijn als volgt:

Maandag tot en met zondag: 06:00 uur tot 22:00 uur

Speciale openingstijden kunnen van toepassing zijn op feestdagen.

Houd er rekening mee dat de toegang tot het badhuis mogelijk vóór de sluitingstijd wordt beperkt, dus het is het beste om enige tijd voor het sluiten aan te komen als u optimaal van de faciliteiten wilt genieten.

 

Munteenheid en geld in Hongarije

De officiële valuta van Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). De forint is onderverdeeld in 100 fillér, maar de muntstukken van minder dan 5 forint zijn niet meer in omloop sinds 2012. De meest gangbare biljetten zijn 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000...

Lees meer

Rudas Badhuis

Rudas badhuizen zijn thermale baden en een wellnesscentrum in Boedapest, Hongarije. Het complex heeft 3 buitenzwembaden en 12 binnenzwembaden, waaronder thermaalbaden, een zwembad met golfslag, een bubbelbad en een zoutwaterbad. Er zijn ook verschillende soorten...

Lees meer

Europa League finale

De finale van de Europa League 2023 wordt gehouden in de Puskas Arena in Boedapest. Ieder jaar wordt de finale van het tweede voetbaltoernooi van Europa in een ander land gehouden. In 2023 is het de eer aan Hongarije om de finale te organiseren. Het organiseren van...

Lees meer